miercuri, august 26, 2009

Thomas Arthur Mesereau, Jr.

Cum intri pe pagina ce-l prezintă pe chiar avocatul Thomas Mesereau - pentru că site-ul www.mesereauyu.com este al firmei de avocatură Mesereau & Yu (în procesul lui Michael Jackson a fost şi Susan Yu inclusă în echipa de avocaţi ai apărării)-, afli nişte lucruri care, în România, ar ţine de domeniul fantasticului, fiind nu numai inexistente, ci şi, practic, imposibile forever-ever. E interesantă şi succesiunea prezentării acestora:

Thomas A. Mesereau, Jr este recunoscut ca unul dintre cei mai buni avocaţi din SUA. A fost ales de către confraţii săi să facă parte din ghidul "The Best Lawyers in America" şi a fost inclus în clasamentul "One Hundred Most Influential Attorneys in California" de către ziarul Los Angeles Daily Journal.

Barbara Walters l-a inclus pe Thomas Mesereau în ediţia 2005 a clasamentului său anual, "Ten Most Fascinanting People":

Thomas Mesereau: Defending Jackson
Una dintre figurile cele mai importante şi puternice din Hollywood este un bărbat care nu a apărut niciodată în vreun film ori show de televiziune. Dar vreme de cinci luni ale acestui an [2005], Tom Mesereau s-a aflat în centrul atenţiei presei, apărându-l cu succes pe Michael Jackson în procesul intentat acestuia sub acuzaţia de molestare a unor copii. (...)

Mesereau i-a spus Barbarei Walters că n-a avut niciun dubiu privind inocenţa acestuia faţă de toate acuzaţiile. "Faptul este că ei, copiii, s-au dus în camera lui. Părinţii erau şi ei acolo. Părinţilor li s-a permis să stea acolo, cu copiii. Felul în care a fost mistificat şi deformat adevărul în încercarea de a-l condamna a fost scandalos, a fost rău" - a spus Mesereau.
Mesereau crede că discriminarea rasială continuă să compromită cultura americană. "În ciuda progreselor făcute de ţara aceasta în domeniul drepturilor civile, încă simt că populaţia de culoare este în mod constant subevaluată în societatea noastră şi fac tot ce pot pentru a lupta împotriva acestui lucru" - a adăugat el. (abcnews.go.com)

Thomas Mesereau a fost numit, de asemenea, "Avocatul anului în apărarea inculpaţilor" de către Asociaţia Century City Bar din Los Angeles pentru prestaţia sa din procesul actorului Robert Blake. Revista California Lawyer Magazine l-a premiat pe Mesereau cu cea mai înaltă distincţie pentru excelenţă în activitatea sa. A mai primit şi alte premii importante (sunt pe site).

Thomas A. Mesereau, Jr. este în egală măsură cunoscut şi ca un vechi avocat "pro bono" (de peste 25 de ani), adică îi apără gratuit pe cei sărmani sau pe cei fără reprezentare. În plus, este binecunoscut în mediul americanilor de culoare, pentru care prestează activităţi neplătite privind organizaţiile locale şi bisericile care activează în domeniul recuperării celor dependenţi de droguri şi consiliere a tinerilor. De asemenea, în fiecare an, apără gratuit în câte un proces penal de crimă din statele aflate în sud.

Pe pagina de pornire a site-ului www.mesereauyu.com este un link către un filmuleţ - ce a fost postat pe site-ul oficial al lui Michael Jackson la 13 iunie 2005 , adică ziua în care s-a pronunţat verdictul nevinovat -, numit "Victory". Trebuie spus că site-ul www.zilkinc.com care găzduieşte acum filmuleţul este al firmei conduse de Taunya Zilkie, o fostă colaboratoare a familiei Jackson (şi pentru foarte scurt timp prietenă a lui Randy Jackson), site care, zice, promovează arta sub toate formele ei... Arătos site, merită să-ţi clăteşti ochii pe-acolo un pic.

Pe www.mesereauyu.com se mai află şi prezentarea telegrafică a unor cazuri (inclusiv a cazului Jackson): "pe parcursul procesului, prof. Laurie Levenson de la Loyola Law School din Los Angeles a declarat că, din tot ce a văzut vreodată, dl. Mesereau este cel mai bun în privinţa interogatoriului încrucişat."

Iată că au existat doi ziarişti isteţi care l-au întrebat pe Thomas Mesereau, în iulie 2009, despre cazul morţii lui Michael Jackson; e interesant punctul său de vedere.

În sfârşit, trebuie să spunem şi că Aphrodite Jones, cea care a scris "Michael Jackson Conspiracy", pomeneşte în carte despre un interviu pe care i l-a luat lui Thomas Mesereau; pe You Tube există un interviu cu amândoi (realizat în noiembrie 2007, la lansarea cărţii) care poate fi urmărit pe îndelete (durează 9'19"). Şi un interviu acordat de Jones în iulie 2007, în care recunoaşte, din nou, că a făcut şi ea parte din conspiraţie. De altfel, pe lângă astea, sunt destule postări pe You Tube referitoare la carte şi la proces. Pot fi văzute - chiar dacă nervii şi răbdarea sunt mult puse la încercare (din numeroase puncte de vedere).

La fotografii sunt linkuri către

  • a. profilul lui Thomas Mesereau;
  • b. un articol cbsnews.com despre finalul procesului (când Mesereau a plâns) - pe site este şi partea video a articolului dar este şi o colecţie de fotografii, în trei calupuri, extrem de sugestive - se potrivesc cu cele povestite de Jones în cartea sa;
  • 3. prefaţa scrisă pentru cartea Aphroditei Jones, prefaţă postată pe site-ul firmei lui Mesereau (mai bună decât cartea în sine, poate; mai bine o scria chiar el...).

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails